ECross Kids функционални тренировки за деца – какво представляват и за кого са подходящи?

ECross Kids е метод на обучение за деца и юноши (тестван и сертифициран!), който тренира сила, издръжливост, баланс, координация и стойка чрез използване на игрови подход в групови занимания.

Традиционните методи на трениране обикновено са предназначени за възрастни и след това са адаптирани за деца. ECross Kids е точно обратното, това е първият тренировъчен метод, създаден специално за деца и тийнейджъри!

ECross Kids функционалните тренировки подобряват интелектуалния капацитет при децата. Помагат за изграждане на увереност в техните способности и сили. Децата стават по-смели и решителни, отговорни и дисциплинирани, както и стоят концентрирани за по-дълго време, което им помага много в училище и изгражда отлична социална интеграция. Други качества, които тренировките развиват са: инициативност, находчивост, самообладание, самостоятелност, самооценка и адаптивност.

Тренировките са подходящи за деца от 6 до 12 години.

ECross Kids Функционални тренировки
ECross Kids функционални тренировки за деца с Мая и Стоян

Знаейки за благоприятното въздействие на този вид тренировка, ние от Тотал Спорт се доверихме на ECross Kids тренировките за деца на възраст между 6 и 12 години. Водени от нашите професионални инструкториМая и Стоян, ECross Kids тренировките ще помогнат на вашите деца да изградят здрав дух и тяло, преминавайки през всички изброени по-долу ефекти.

Полезни ефекти от ECross Kids функционалните тренировки за деца

Развиване на умствените и волеви качества

ECross Kids тренировките подобряват интелектуалния капацитет при децата. Помагат за изграждане на увереност в техните способности и сили. Децата стават по-смели и решителни, отговорни и дисциплинирани както и стоят концентрирани за по-дълго време, което им помага много в училище и изгражда отлична социална интеграция. Други качества, които тренировките развиват са: инициативност, находчивост, самообладание, самостоятелност, самооценка и адаптивност.

Без неочаквани контузии

Благодарение на функционалните тренировки се укрепва и изгражда здраво тяло със стабилен мускулно-скелетен апарат. А това намалява риска от неочаквани контузии в дългосрочен план.

По-здрави кости

Целенасочената работа е предпоставка за подобряване плътността на костите в детска възраст, когато тялото се развива бързо. Чрез физическата активност се укрепва опорно-двигателният апарат. По-здравите кости стимулират изграждането на повече мускули, което от своя страна намалява риска детето да бъде с наднормено тегло.

По-силни деца

Увеличаването на мускулната сила при децата търпи много по-голямо развитие в сравнение с възрастните. Това дава основание за стриктно и системно трениране.
Видеa от ECross Kids тренировките

Подобряване на сърдечно-съдова и имунна система

Подобряват се функциите на сърдечно-съдовата и имунната системи, като се повишава и обема на кислород, постъпващ в белите дробове. Зрителните, слуховите, сетивните и двигателните процеси започват да работят още по-добре и се увеличава скоростта, с която тялото анализира чрез тях заобикалящата ни среда.

При всички случаи, с помощта на ECross Kids тренировките, развиването на балансирано и хармонично тяло на вашето дете е неоспорим факт. Децата са нашето бъдеще и ние искаме да им помогнем да бъдат здрави, силни и борбени.

Очакваме нашите нови малки приятели да посетят ECross Kids тренировките с Мая и Стоян в Тотал Спорт.

ECross Kids тренировките се провеждат всеки ЧЕТВЪРТЪК от 17:30 часа в зала 3

Еднократен вход: 8 лв

Карта 4 посещения: 30 лв