Николай Генов

Николай Генов

инструктор по Spinning

Биография

Млад, амбициозен и издръжлив, Ники бива запален по колоезденето от брат си още когато е едва на 12 години. Вече десета година се състезава за националния отбор Българска Федерация Колоездене и е част отбора ПКД „Цар Симеон 1898“. За колоезденето казва, че за него е страст, в която намира себе си и обича да си почива, докато тренира.

Той е многократен шампион на българия на шосе и писта, а сред спортните му постижения се нареждат II-ро място в генералното класиране на Обиколка на Камерун, както и II-ро място на втория етап от Обиколка на Азарбейджан. Най- скорошният спортен успех на Николай е от миналата седмица, когато той взе златен медал на Балканското първенство по пистово колоездене, което се състоя в Колодрум Пловдив. Освен шампион в дисциплината „Скрач“, Ники участва в постовянето на национален рекорд 4000 м отборно преследване при мъже елит, състезателите в състав Мартин Попов, Николай Генов, Йордан Петров и Венцислав Венков поставиха нов рекорд, който не бе падал от 1990 г. – време 04:22,404.

Не пропускайте да предизвикате себе си с една високо интензивна тренировка по спининг, придружена от много технични познания за този спорт!

_DSC2328