Реформър Пилатес

Реформърът е иновативен уред, който представлява основен елемент в съвременните пилатес студиа. Този уред с подвижна платформа изпълнява важна роля в упражненията, като насочва усилията, предоставя стабилност и улеснява начинаещите, дори ако никога преди не са се занимавали с пилатес.

Как работи уредът Реформър Пилатес?

Когато правите Пилатес с уреда Реформър, количеството на съпротивление и напрежение може да варира, и е възможно дори  да се регулира, според възможностите на трениращия. За някои Реформър уреди се използва устройство за изтегляне, подобно на рамка за единично легло, но с плъзгаща се количка и регулируеми пружини повишаващи напрежението и съпротивлението. Без болка, тази подвижна количка, въжетата и пружините могат да се използват за упражнения от различни позиции.

Много начинаещи започват с няколко месечни индивидуални тренировки, което е препоръчително ,преди да се присъедините към груповите класове. Необходимо е преминаването през поредица от индивидуални Реформър тренировки, преди да се влеете в групови класове.

Съпротивлението, създадено от системата на ремъка и пружината, води до една по-натоварваща тренировка за сила и издръжливост , сравнено с тренировката на постелка.Освен това можете да видите резултатите от Реформър Пилатеса по-рано. Мускулите на ръцете, краката и корема бързо стават по-стегнати и дефинирани.