Мая Личева - инструктор в Тотал Спорт

Мая Личева

инструктор кондиционни тренировки и мобилност

Биография

Мая Личева се занимава с кондиционни/функционални тренировки от 2012 година. Вярва, че този тип тренировки са едни от най-подходящите за нуждите на съвременния човек, тъй като се използват типични за човешкото тяло движения, които ежедневно извършваме. Подобряват общото физическо състояние на трениращия, работят за бързина, сила, издръжливост, координация, концентрация, мобилност – качества необходими в ежедневието ни, не само във фитнес залата.

Тренировките, които Мая провежда са интензивни, но подходящи както за начинаещи, така и за вече трениращи хора. При конструирането на своите програми залага на работа със собствено тегло и свободни тежести, обучение в базовите движения, последователен прогрес, безопастност по време на трениране, ефективност на тренировката, разнообразие в схемите на работа и подбора на упражнения.

Мая е преминала обучение към Фитнес Академия България, Move On Румъния и редица курсове в България и чужбина, свързани с групови и индивидуални тренировки за деца и възрастни.

maya-licheva-instruktor-TotalSport

Мая споделя:

„Да си функционален е много модерно през последните години, истината е, че ние сме създадени да съществуваме и движим функционално, но съвременният свят ни принуждава да забравим за базови умения и възможности. Задачите, които си поставям, докато работя в залата, са свързани с това да помагам на хората да се движат правилно, да увеличат капацитета си на движение и да ги мотивирам да постигат своите цели, свързани със здравето и външния вид. Стремя се да извадя максимума от трениращите и те да се чувстват удовлетворени от постигнатите резултати.“

Опит и умения

Кондиционни/функционални тренировки - 7 години
Преподава Мобилност
Индивидуални тренировки за деца и възрастни