Лана Петкова - инструктор в Тотал Спорт

Лана Петкова

йога и пилатес преподавател, масажист

Биография

Професионален преподавател по йога и пилатес, и масажист. Занимава се с йога от раждането си. Ученичка е на един от основоположниците на йога движението в Украйна – Марк Аврутин. От 19 години работи като професионален инструктор, от 2003 води занимания в СК “Тотал Спорт”. Завършила е магистърска степен по Спорт и спортен мениджмънт към ПУ “Паисий Хилендарски”.

На база дългогодишния си опит, Лана разработва свой собствен метод на преподаване – Ланетика (www.lanetika.info). Ланетика е метод за психофизическа тренировка въз основа на йога, интелигентна гимнастика на тялото и ума за хора с интелект.

Методът се развива през 15-те години на преподаване на двигателните практики в България от Лана Петкова, съобразен е с особеностите на възприятието , начина на живот, физическата подготовка и психическата нагласа на хората , както и личен опит на преподавателя за развитието на тялото с проблеми в опорно-двигателния апарат.

Едночасовият комплекс се базира върху основните принципи , формулирани от Джозеф Пилатес, неговите класически упражнения, разнообразени с безброй варианти на движението и величината на амплитудата им, както и с принципите на класическата йога и йогийското дишане и движение, принципа на системност и последователност в упражненията, от лесното към по-трудното, когато всяко следващо упражнение е подготвено от предишното. Упражненията пряко въздействат на нервната, сърдечно-съдова, лимфната и ендокринната системи.

Лана предлага и индивидуални занимания на хора със специфични здравословни проблеми.

TotalSport_Slider_Pic_Pilates

Опит и умения

Занимава се с йога от 35 г.
Професионален инструктор от 19 г.
Работи в Тотал Спорт от 13 г.