Ива Иванова - инструктор по Йогалатес в Тотал Спорт

Ива Иванова

инструктор по Йогалатес

Биография

Ива открива страстта си към Йога едва на 14 години и от тогава активно се занимава с нея. Стремежът ѝ да опознае принципите и различните ѝ стилове е сформирал желанието ѝ да бъде в помощ на другите. Занимавала се е със спортни и социални танци (салса, кизомба и бачата). Тренирала е бокс към спортен Клуб Локомотив – Пловдив.

Освен постиженията и познанията ѝ в областта на йогата, тя е дипломиран психолог с насоченост към позитивна психология и психотерапия. Към момента продължава образованието си в магистърска програма „Позитивна психология“.

Здравословни проблеми в ставите и гръбначния стълб, мотивират Ива да търси здравето си в системата Йога и Пилатес. Тя изминава дълъг път на възстановяване, чрез редовни тренировки по комплекс от упражнения, които комбинират ползите от йога и пилатес – Йогалатес. Системата се базира на най-новите медицински изследвания за функциониране на човешкото тяло при движение, която цели постигането на съвършен баланс между тяло и ум, дишане и движение.

Към днешна дата удовлетворява желанието си да бъде в помощ на другите да постигнат душевна хармония и физическа кондиция. Тя напълно успешно съчетава науката за човешката душа с опита си с Йогалатес в един холистичен поглед към човека, целящ терапия на тялото, психиката и ума.

Ива споделя:

„ Мотивирана съм от желанието си да помагам на хората да се чувстват в Хармония със себе си. Чувствам, необходимост да споделям опита си с други хора, за да могат да се чувстват добре в Тялото, Ума и Душата си. Движи ме страстта и обичта към това, което правя. Постигам прекрасни резултати чрез комплекс от упражнения, заимствани от йога и пилатес – Йогалатес.“

Ива Иванова - инструктор по Йогалатес в Тоатал Спорт

Опит и умения

Занимава се с Йога от над 10 г.
Занимава се с Йогалатес от 5 г.
Дипломиран професионален психолог