Young woman standing on a scale

Защо е важно да знаете какъв е съставът на тялото Ви, а не само теглото му?

Най-общо казано, съставът на тялото Ви определя точното Ви физическо състояние. Обикновено при анализ на състава (телесен анализ), тялото се разделя основно на два компонента: телесни мазнини и маса свободна от мазнини. Отличната телесна форма или здравото тяло не се определя от теглото, а от количеството мазнини (напр. 23% за жените). Тъй като мускулите са по-тежки от същия обем мазнини, то човек с повече мускули изглежда по-слаб. Затова хора с еднакво тегло не винаги изглеждат по един начин.
Ниското тегло не винаги означава красиво и здраво тяло! Балансираното съотношение между мазнините и масата свободна от мазнини, обаче е гаранция за това!

Знаете ли, че?

Мазнините, натрупани в корема, са по-опасни за здравето от тези в зоните на ханша и бедрата!
Съотношението талия/ханш е известно като WHR (Waist to Hip Ratio), а нормалните му граници варират от 0.40 до 0.80.
Теглото Ви няма да е проблем, ако сте достатъчно висок(а)!
Разбира се, ние не можем да определяме височината си, но можем да контролираме теглото си. Съотношението между тегло и височина, познато като BMI (Body Mass Index), определя необходимостта от сваляне или качване на килограми. Нормалните граници на BMI варират от 19.0 до 24.0.

Woman-Waist-2
Tanita__Image

Какъв е съставът на тялото ви? Научете повече за това чрез телесен анализ с TANITA

Японският уред TANITA, който използваме за телесен анализ, разделя състава на тялото на три компонента: вода (вътреклетъчна и извънклетъчна), суха маса свободна от мазнини (протеини и минерали) и мазнини. Освен това изчислява BMI (Body Mass Index), BMR (Basal Metabolic Rate) и WHR (Waist–hip ratio). Периодичните измервания с анализатора спомагат за вземането на правилни решения за препоръчителна физическа активност и балансирано хранене. С тяхна помощ можете да проследите напредъка си за определен период от време.

Можете да резервирате час за измерване на рецепцията на ФСК Тотал Спорт или на тел. 625 151 и GSM 0878 198 136