Тотал Спорт Скуош

Единственото място в града, където имате възможност да играете скуош. Двата корта са изпълнени изцяло според изискванията на Световната федерация по скуош. Всичко необходимо за вашата тренировка можете да закупите или наемете в спортния магазин на клуба.

Сега е моментът!

Макар да прилича донякъде на тениса и бадминтона, скуошът е доста по-интензивен и изпълнен с емоции. Това е един от най-актуалните ракетни спортове на запад, който вече може да се практикува в Пловдив. Спортен клуб “Тотал Спорт” предлага два скуош корта, изградени изцяло според изискванията на Световната федерация по скуош.

Малко факти за любимия скуош

Скуошът се е родил в английските затвори в края на XIX век. Докато се чудели как да уплътняват времето си, затворените там престъпници започнали да блъскат парцалена топка по стените с дървени хилки, което станало любимото им развлечение. Надали тези затворници са предполагали, че измислената от тях игра ще стане предпочитана сред богаташите (членството в някои скуошклубове по света днес струва хиляди долари).

Tchibo DIGITAL CAMERA

Това е един от най-натоварващите физически, но в същото време и разтоварващи психически спортове. По тази причина скуош често играят хора с напрегнато ежедневие – лекари, брокери, дилъри, бизнесмени. Макар и да прилича донякъде на тениса и бадмингтона, скуошът е доста по-изтощителен от тях. Неподготвен и нетрениран човек само след 15 минути игра ще бъде напълно капнал от умора. Оттук идва и името му, което на български означава “смазвам, смачквам”. Специалисти твърдят, че скуошът е вторият спорт след професионалния бокс, при който се свалят най-много килограми по време на игра (до 2 кг), което го прави особено атрактивен за жените.