Сауна и солариум

Спортен клуб Тотал Спорт разполага с две осем-местни финландски сауни. Използването на сауна е идеално средство за поддържане на физическата форма, осигуряващо козметичен ефект върху тялото. Изпотяването подпомага да се отделят мъртвите клетки от повърхността на кожата и тя възвръща свежестта си. Горещият въздух засилва кръвообращението. Контрастното сменяне на студено и топло засилва дейността на всички основни органи, организмът се прочиства от натрупаните токсини, мастните натрупвания се разграждат.

Полезни съвети, които трябва да знаете за сауната

Преди първото влизане в сауната вземете топъл душ. Подсушете добре тялото си, тъй като в противен случай ще затрудните изпотяването.

В началото сядайте на високата скамейка, като се стараете ходилата да бъдат на една височина със седалището.

След обилното изпотяване трябва добре да охладите тялото. Направете контрастен душ, като започнете от краката, после ръцете и нагоре по тялото, като не се полива областта около сърцето.

След всяко излизане пийте течности (вода, натурални сокове и др.). В никакъв случай не употребявайте напитки съдържащи алкохол. Те могат да окажат опасно разширяващо действие върху кръвоносните съдове.

Оптималната температура е между 70 и 90° C. Над тези показатели тя е вредна за косата и кожата.

Отстранете всички бижута и метали от тялото си, тъй като те са топлопроводими и могат да причинят изгаряне.

Солариум

Нашата кожа е визитната ни картичка пред околния свят, затова е толкова важно тя да изглежда гладка, здрава и с хубав тен. В спортен клуб Тотал Спорт можете да поверите тена си на вертикалния турбо-солариум на холандската фирма Alisun. Тя произвежда солариуми с лампи с ниско налягане, които не само постигат добър тен, а и се грижат за необходимата защита на кожата. А специалната козметика за солариум, която предлагаме, ще Ви помогне да запазите загара си по-дълго време.

Полезни съвети, които трябва да знаете за солариума

В рамките на две седмици броят на соларните процедури не трябва да надхвърля десет.

При употреба на солариум не използвайте каквито и да е защитни кремове и козметични.

 Преди соларна процедура почистете добре грима и отстранете от себе си всички.

Преди и след соларна процедура използвайте козметика за солариум, за да запазите красивия загар по-дълго време и да подхраните кожата.