Какво е Пилатес-рехабилитация?

Пилатес-рехабилитация

Тренировката Пилатес-рехабилитация представлява комбинация от упражнения, характерни за йогата и пилатеса, които заедно спомагат за постигане на здраво и хармонично тяло. Пилатес-рехабилитация е двигателна практика, която учи тялото и ума да работят в синхрон, обединявайки гъвкавостта и умението за самоконтрол от йогата със силата и енергичността на пилатеса.

Практикувайки Пилатес-рехабилитация, човек си осигурява една балансирана тренировка за постигане на добра физическа форма и душевно равновесие. Опознава по-добре възможностите на тялото си и се учи как да го контролира с ума си.

Тренировката по Пилатес-рехабилитация се изпълнява на фона на релаксираща музика, като за загряване се прилагат антистрес техники, след което се преминава на пилатес упражнения на земя. За финал на тренировката са техниките на йогата, включително и поздравът „намасте“.

За кого е подходяща Пилатес-рехабилитацията?

Няма ограничение във възрастта, тъй като степента на натоварване клони към средно ниво. Всеки, търсещ баланс между тялото и ума си, може да се запише за Пилатес-рехабилитация тренировка в Тотал Спорт, която се води от инструкторката Теодора Недева.

Пилатес-рехабилитация тренировката се препоръчва за хора с проблеми и болки в кръста, гърба и шията. Упражненията, които включва, заздравяват мускулите, от които зависи стабилността и цялостното движение на тялото. Това са мускулите, свързани с гръбначния стълб и тези около коремната кухина. По този начин Пилатес-рехабилитация помага да се справите с болките.

Препоръчително е след всяка тренировка да се изпива по чаша топла вода, която извежда токсините от тялото!
Йогалатес тренировка при болки в кръста , шията и гърба

С какво се отличава Пилатес-рехабилитацията?

Здрав дух и тяло с Йогалатес тренировка
  • базира се на последните медицински изследвания за двигателна активност на тялото
  • основава се на понятието „вътрешна стабилност“ или усвояване на правилна стойка чрез укрепване на гръбнака
  • използва техники за медитация от йогата за да помогне постигането на хармония и баланс между ума и тялото
  • укрепва мускулите, свързани с гръбначния стълб, като подобрява не само стойката, а и равновесието и гъвкавостта на тялото
  • използва познати за пилатеса дихателни практики, за да помогне на белите дробове да повишат капацитета си

Като резултатът от тази система от упражнения се изгражда не само стройна фигура. Постига се перфектен баланс между тялото и ума, което от своя страна гарантира отлично здраве и чудесно настроение.

След часа по Пилатес-рехабилитация ще се чувствате ободрени, спокойни и в хармония със себе си. Това ще Ви донесе усещането за благополучие и баланс в живота.

Вижте кога се провеждат тренировките по Пилатес-рехабилитация

Програми Цени