Йога

Хармония между физическото и духовното!

Квалифицираният инструктор Лана Петкова, ще ви помогне да прогоните стреса и напрежението. С йога ще подобрите здравословното си състояние, ще засилите функциите на организма, стимулиращи изгарянето на мазнини, ще се заредите с много положителна енергия.

Класическа (хатха) йога

Хатха йога е система от асани (физически пози), която обхваща практики от древни и традиционни източници. Тя влияе цялостно на човешката личност и съществуване, като позволява да постигнете истинска красота на тялото, непоклатимо здраве, издръжливост и вътрешна сила.

yoga

Пранаяма

Праната е виталната енергия, съдържаща се навсякъде в природата и благодарение на която съществуваме. Пранаяма са дихателни практики, които увеличават количеството на прана в човешкото тяло. Съществуват няколко вида дихателни практики – балансиращи, енергизиращи, загряващи, успокояващи и охлаждащи. Практикуването на пранаяма повишава капацитета на дишане, подобрява жизнените функции на целия организъм и води до балансиране на нервната система и подобряване работата на мозъка.

mudraМудра

Мудрите ефективно въздействат върху тялото и душата и имат ярко изразено лечебно действие. Терминът „мудра“ има няколко значения. Той означава жест, положение на ръцете, печат или даже символ. В същото време с мудри се наричат определени позиции на очите, положението на тялото и дихателни техники. Тези символични положения на пръстите, очите и тялото нагледно описват определени състояния или процеси на съзнанието. По този начин мудрите активизират определени мозъчни и/или душевни зони и им оказват съответното влияние. Мудрите също така са активни и на физическо равнище. Ние ефективно можем да въздействаме и да влияем на своето тяло и душа сгъвайки, кръстосвайки или изтегляйки пръстите или докосвайки ги един с друг. Докосване до Божественото – така действат мудрите, създавайки особена връзка с космическото съзнание. Тази връзка е заложена в основата и на знаменитата мудра на ръцете на йога.

Бандхи
Фиксиране, задържане, свързване – между отделни части или органи в тялото или между него и външни обекти.

Йога нидра
Извлечена от тантра, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. Един-единствен час йога нидра има отпочиващия ефект на 4 часа обикновен сън. Това е една от тайните на свръхчовешката работоспособност и енергия на много велики йоги от миналото и настоящето, които са успели да постигнат толкова много в един кратък живот.
Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана психичен сън или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това прагово състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения.

Вижте кога се провеждат тренировките по йога

Програми Цени